tag:blogger.com,1999:blog-30152624518307052382024-02-08T14:13:38.473+02:00O δρόμος για τον μαγικό κόσμο του κρασιούwineroad.grhttp://www.blogger.com/profile/03451519012490186090noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3015262451830705238.post-66726951374685736582010-03-26T15:28:00.001+02:002010-03-26T15:28:48.339+02:00ΜαλαγουζιάΗ ποικιλία <b>Μαλαγουζιά</b> δίνει κρασιά υψηλόβαθμα, μέτριας οξύτητας, αρωματικά. Υπάρχει και η παραλλαγή ψιλόρραγη Μαλαγουζιά, η οποία δίνει πιο αρωματικό κρασί.wineroad.grhttp://www.blogger.com/profile/03451519012490186090noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3015262451830705238.post-30833438204025463242010-03-26T15:28:00.000+02:002010-03-26T15:42:39.405+02:00ΑγιωργίτικοΗ ποικιλία <b>Αγιωργίτικο</b> (γνωστή και σαν <b>Μαύρο Νεμέας</b>, <b>Μαυρούδι Νεμέας</b>), είναι μία από τις πιο εκλεκτές και τις πιο πλούσιες σε χρώμα ελληνικές ερυθρές ποικιλίες <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9" title="Σταφύλι">σταφυλιών</a>. Από την ποικιλία αυτή παράγονται οίνοι ξηροί γλυκείς Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος. <br />
Το Αγιωργίτικο δίνει διαφορετικά κρασιά ανάλογα με τον τόπο που καλλιεργείται (υψόμετρο έδαφος κλπ)wineroad.grhttp://www.blogger.com/profile/03451519012490186090noreply@blogger.com0